„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie”.
Operacja mająca na celu Opracowanie udoskonalonych produktów o ulepszonej wartości żywieniowej, a także niekonwencjonalnego procesu obróbki termicznej materiałów żywnościowych, współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 16. Współpraca Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Wyniki operacji: Wdrożenie innowacyjnej technologii przetwórczej w wyniku realizacji projektu zaowocowało uzyskaniem nasion i orzechów (pestki słonecznika, orzechy włoskie, orzechy laskowe, orzechy arachidowe, migdały), których parametry sensoryczne (smak, zapach, barwa) oraz żywnościowe uległy poprawie w stosunku do oferty na rynku polskim, a także międzynarodowym.
Data:
01.02.2021 | 09:37:00 | bakalland
Tytuł:
ROZPOCZĘŁA SIĘ KONTROLA OPERACJI PO ZŁOŻENIU WNIOSKU O PŁATNOŚĆ KOŃCOWĄ.
Data:
31.03.2020 | 11:12:00 | bakalland
Tytuł:
REALIZACJA ETAPU II OPERACJI W ZAKŁADZIE BAKALLAND S.A. W JANOWIE PODLASKIM
Data:
10.03.2020 | 13:10:00 | bakalland
Tytuł:
SPRAWOZDANIE Z REALIZACJI OPERACJI (ZAŁĄCZNIK NR 2 DO WNIOSKU O PŁATNOŚĆ).
Data:
18.02.2020 | 09:09:00 | bakalland
Tytuł: