top of page
xstock-market-experts-use-tablet-to-follow-the-news-AEUCGVB-768x399.jpg.pagespeed.ic.NRGE_

Data: 

18.02.2020 | 09:09:00 | bakalland

Tytuł: 

INNOWACJA MARKETINGOWA OPRACOWANA W RAMACH PROJEKTU

W ramach operacji planowana była do opracowania i wdrożenia innowacja marketingowa w zakresie stworzenia mieszanek pestek i orzechów dedykowanych dla różnych grup ludności, w których to mieszankach znajdować się będą korzystne proporcje kwasów tłuszczowych oraz innych wartości odżywczych wspomagających właściwe funkcjonowanie organizmu.

Opisane poniżej mieszanki określone zostały na podstawie przeprowadzonych w ramach operacji prac badawczo-rozwojowych, doświadczeń nabytych przez konsorcjantów Grupy operacyjnej na rzecz innowacji DOSKONAŁE BAKALIE w czasie realizacji projektu. Wszystkie nasiona i orzechy prażone są metodą mikrofalową. Szczegółowe parametry procesu prażenia metodą mikrofalową zostały określone w ramach przeprowadzonych prac badawczo-rozwojowych (między innymi: czas prażenia danych orzechów / pestek, moc urządzeń, podciśnienie).

1. Mieszanka orzechów dla kobiet w okresie ciąży:

a)    Skład:

Orzech włoski 50%

Migdały 30%

Orzech laskowy 20%

b)    Źródło:

Kwasy omega-3

Witamina B9 (kwas foliowy)             

Witamina B6     

2. Mieszanka dla osób intensywnie uprawiających sport:

a)    Skład:

Migdały 30%

Słonecznik 30%

Orzech włoski 20%

Orzech laskowy 20%

b)    Źródło:

Kwasy omega-6

Kwasy omega-3

Sterole

3. Przekąska dla młodzieży:

a)    Skład:

Migdały 50%

Orzech włoski 30%

Orzech laskowy 20%

b)    Źródło:

Kwasy omega-3

Kwasy omega-6

Witamina B2 Witamina B6

bottom of page