„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestujÄ…ca w obszary wiejskie”.
Operacja majÄ…ca na celu Opracowanie udoskonalonych produktów o ulepszonej wartoÅ›ci żywieniowej, a także niekonwencjonalnego procesu obróbki termicznej materiaÅ‚ów żywnoÅ›ciowych, wspóÅ‚finansowana jest ze Å›rodków Unii Europejskiej w ramach dziaÅ‚ania 16. WspóÅ‚praca Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Wyniki operacji: Wdrożenie innowacyjnej technologii przetwórczej w wyniku realizacji projektu zaowocowaÅ‚o uzyskaniem nasion i orzechów (pestki sÅ‚onecznika, orzechy wÅ‚oskie, orzechy laskowe, orzechy arachidowe, migdaÅ‚y), których parametry sensoryczne (smak, zapach, barwa) oraz żywnoÅ›ciowe ulegÅ‚y poprawie w stosunku do oferty na rynku polskim, a także miÄ™dzynarodowym.
Data:
22.01.2020 | 08:22:00 | bakalland
​
Tytuł:
​
RAPORT ZE ZREALIZOWANYCH BADAŃ
​
Przedstawiamy PaÅ„stwu wyciÄ…g z Raportu z badaÅ„ zrealizowanych w ramach projektu „Opracowanie udoskonalonych produktów o ulepszonej wartoÅ›ci żywieniowej, a także niekonwencjonalnego procesu obróbki termicznej materiaÅ‚ów żywnoÅ›ciowych” wykonany przez Centrum BadaÅ„ i Innowacji PRO-AKADEMIA.